Vragen

In deze rubriek wordt antwoord gegeven op enkele veel voorkomende vragen.

Hypnotherapie is inzetbaar om alle problemen aan te pakken die u in uw dagelijks leveren belemmeren.

Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische, emotionele en lichamelijke klachten, maar bijvoorbeeld ook voor de verbetering van (sport)prestaties. De cliënt wordt door de hypnotherapeut – door middel van voornamelijk verbale communicatie – in een erg diepe staat van ontspanning, maar behoudt de controle over zichzelf.

Waar is Hypnotherapie inzetbaar voor?

Hypnotherapie is inzetbaar om alle problemen aan te pakken die u in uw dagelijks leveren belemmeren.

Hoe gaat een hypnotherapiesessie?

Als u een sessie boekt, vindt er op de praktijk eerst een intakegesprek plaats. In dat gesprek wordt u uitgelegd wat hypnose is en wat u kunt verwachten van een sessie. In samenspraak met u wordt de juiste en correcte hulpvraag gedefinieerd; dus wat is het dat u middels hypnotherapie wilt veranderen of oplossen? Uiteraard kunt in het voorgesprek al uw vragen stellen omtrent hypnose. Eventueel wordt in het voorgesprek gekeken in hoeverre u gevoelig bent om in hypnose te gaan en wordt u uitgelegd hoe dat gaat.

Daarna wordt u in hypnose gebracht en begint het eigenlijke werk om datgene wat u wilt veranderen of oplossen daadwerkelijk tot een goed resultaat te brengen.

Nadat u weer uit hypnose bent gehaald, zal er nog een kort nagesprek zijn waarin u nog vragen kunt stellen en de financiële afhandeling plaats vindt.

Kan iedereen in hypnose?

Ja, iedereen kan in principe in hypnose worden gebracht, maar …. of u wel of niet in hypnose te brengen bent valt  of staat wel met UW medewerking.

De hypnotherapeut zal u vragen om zijn/haar instructies te volgen; dit is om u zo snel mogelijk in een zo diepe mogelijke staat van ontspanning te brengen. Doet u dit niet, omdat u de hypnotherapeut niet vertrouwd, angst heeft tot overgave of omdat u wilt weten of de hypnotherapeut het “wel kan” (met andere woorden, dat u bewust niet mee werkt), dan zal het resultaat van een hypnotherapiesessie, slecht tot nihil zijn.

In dat geval zult u de kosten van de sessie toch moeten betalen, omdat de hypnotherapeut wel zijn best heeft gedaan en er tijd voor u is gereserveerd.

Er is echter geen enkele reden om angst te hebben voor een hypnotherapiesessie, die overigens door iedereen wordt ervaren als een heerlijke, ontspannende, positieve gebeurtenis.

Gaat de hypnotherapeut vragen stellen en in uw verleden zoeken?

Nee, voor een hypnotherapiesessie zijn geen diepgaande vragen nodig om tot een goed resultaat te komen. Angst dat allerlei dingen van vroeger naar boven moeten worden gehaald is niet nodig. Soms is het wel goed om te weten waar bijvoorbeeld een angst of fobie door is ontstaan en dat dat benoemd kan worden. Daarbij blijft het dan.

Hypnotherapie is NIET hetzelfde als regressietherapie – waarbij overigens ook gebruik kan worden gemaakt van hypnose – maar waar het doel is om het probleem of trauma helemaal uit te diepen door alles nog eens een keer te beleven.

Bij hypnotherapie wordt een doel gesteld hoe men voor de toekomst wil omgaan met datgene waarvoor men bij de hypnotherapeut komt. Er wordt dus vooruit gekeken en niet achterom. Een trauma kan dan bijvoorbeeld worden afgesloten of “opgeborgen” zonder dat het eerst weer helemaal moet worden herbeleefd.

Verliest u de controle over u zelf tijdens een sessie?

Veel mensen zijn bang dat als ze in hypnose zijn, de hypnotherapeut de volledige controle over hun zal krijgen.

U zult tijdens een hypnosesessie alles horen en voelen wat er gebeurt. Het onderbewustzijn – dat deel van het brein wat in een hypnotherapiesessie wordt aangesproken om een verandering te bewerkstelligen – staat o.a. ook voor waarden, normen en overtuigingen. Daardoor zal het zo zijn dat ALS u al vragen zouden worden gesteld waar u geen antwoord op wilt geven  of dingen worden gevraagd die u uit principe niet zou willen doen, uw onderbewustzijn hier tegen in verzet komt en u zult zelf de hypnosesessie verbreken.

U zult dus GEEN willoos slachtoffer zijn tijdens een sessie.

Over Hypnototaal

Hypnototaal is specialist op het gebied van directe hypnose. Onze 2 praktijken bestrijken geheel Midden en Oost Nederland, maar we krijgen ook veel klanten uit de regio’s daarbuiten. U kunt onze praktijken vinden in Amersfoort en Apeldoorn. Wij zijn erkend en gecertificeerd en hechten veel waarde aan het geven van uitgebreide voorlichting en goede sessies.

Hypnototaal – vestiging Amersfoort
Van Boetzelaerlaan 24
3828 NS  Amersfoort (Hoogland)
Telefoon: 033 – 4795191
Mobiel: 06 – 15620725

Hypnototaal – vestiging Apeldoorn
Prins Willem-Alexanderlaan 705
7311 ST  Apeldoorn
Telefoon: 033 – 4795191
Mobiel: 06 – 37284510

E-mail: info@hypnototaal.nl

Ruud Minderaa, Hypnototaal Amersfoort
Ruud Minderaa, Hypnototaal Amersfoort